Sijil Perakuan Halal


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hah ini la persoalan yang selalu kita tanya apabila timbul keraguan. Al maklumlah kehalalan sesuatu perkara yang perlu kita titik beratkan.HALAL bermaksud dibenar dan tidak dilarang oleh Allah. Ia bukan sahaja berkait dengan makanan dan minuman, tetapi juga berkait dengan pakaian, alat-alat perhiasan, kosmetik dan sebagainya. Namun penggunaan istilah HALAL paling kerap digunakan pada makanan dan minuman.Mengguna atau menikmati makanan dan barangan HALAL adalah tuntutan Allah ke atas manusia terutama kaum muslimin.
 
Allah berfirman di dalam al-Quran;
“Wahai sekalian manusia! makanlah dari apa yang ada di bumi yang HALAL lagi baik, dan janganlah kamu ikut jejak langkah Syaitan; kerana Sesungguhnya Syaitan itu ialah musuh Yang terang nyata bagi kamu”. (al-Baqarah: 168)
“Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu, Iaitu yang HALAL lagi baik, dan bertaqwalah kepada Allah Yang kepadanya sahaja kamu beriman”. (al-Maidah: 88)
 
Berbalik kepada persoalan Halal ke Shaklee ne??. Sudah tentu Shaklee Halal Toiyeebah.
Sijil halal Shaklee telah dikeluarkan dan diiktiraf oleh :
 
a) Islamic Food and Nutrition Council of America (INFANCA)
b) Islamic Services of America (ISA)


Islamic Services of America (ISA) adalah salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).

 
Jadi tidak perlula kita ragu-ragu lagi. Gunakanlah produk Shaklee tanpa was-was. Ini kerana produk Shaklee adalah terjamin selamat , sihat dan mesra alam tanpa campuran bahan bahan yang terlarang.
 
 
Note :Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...