Monday, May 30, 2016

MERAWAT KATARAK DENGAN VIVIX

Mata adalah anggota organ yang penting bagi kita melihat dunia dan melalukan apa pun perkara. Penjagaan mata adalah amat penting,  ini kerana ia melibatkan kehidupan seharian kita. Penyakit yang sering menyerang mata kita adalah Katarak.

Katarak adalah kekaburan di dalam kanta mata yang mungkin disebabkan oleh penuaan, kecederaan, radang mata, kencing manis atau pengambilan ubat. Lazimnya,katarak merupakan penyakit mata semula jadi dalam kalangan warga emas. Ia juga menjadi penyebab utama kerosakan penglihatan dan kebutaan di Malaysia.

Katarak biasanya tumbuh secara tidak sedar dan anda tidak akan merasa sakit . Pada peringkat  awal keadaan ini hanya akan memberi kesan kepada sebahagian kecil bahagian kanta mata anda tetapi jika katarak tumbuh  membesar akan menutupi  kanta mata yang  akan menyebabkan gangguan cahaya masuk ke mata dan akan menganggu penglihatan anda.


Tanda dan gejala katarak  :                                                         


• Pandangan mata kabur , suram atau seperti ada bayangan awan atau asap .

• Sukar melihat pada malam hari

• Sensitif pada cahaya

• Terdapat lingkaran cahaya sesama memandang cahaya terang

• Memerlukan cahaya terang untuk membaca buku.

Penglihatan kabur walaupun selepas memakai dan sering menukar cermin mata.

• Kelihatan warna seperti pudar.
Vivix merupakan supplemen semulajadi yang kaya dengan antioksidan yang  mengandungi 4 bahan terbaik  iaitu purple carrot, anggur muscadine, Europian elderberry, polygonum cuspidatum serta mengandungi Vitamin C, beta-carotene dan Vitamin E yang sangat baik untuk merawat katarak.

Selain itu bahan yang terkandung didalam Vivix adalah bahan yang terbaik untuk penyakit mata seperti ARMD, glaukoma dan katarak , ia bertindak dengan:
  • Melindungi dan membaiki bahagian  sel kanta mata yang ditumbuhi katarak
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetic
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru mitochondria)
  • Melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation End products)

Hanya sesudu teh dalam sehari anda sendiri akan rasai perbezaannya...Jika di bandingkan dengan rawatan atau special treatment di luar sana yang berharga beribu2 . Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan.Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.


Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : 
ila_cute28@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...