Tuesday, May 10, 2016

VIVIX BOLEH MENGATASI GOUT

Penyakit Gout merupakan satu bentuk arthritis yang disebabkan oleh pengumpulan asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan ia terkumpul atau terperangkap di dalam sendi. Asid urik ialah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Gout  menyerang sendi-sendi  seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari. Apabila gout menyerang  kaki akan menjadi bengkak, panas dan amat sakit hingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan. Malah, kesakitan ini boleh berlanjutan beberapa hari sehingga pesakit gout mengambil ubat.

Selalunya penyakit gout ini selalu menyerang  lelaki dan ia jarang sekali menyerang  wanita. Penyakit gout juga terdedah kepada mereka yang menghidapi Penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan yang lain seperti kegemukan, darah tinggi,hiperlipidemia dan diabetes.

 

Gout dibahagikan kepada empat peringkat

  • Asimptomatik – tiada simptom

  • Akut   simptom gout berlaku secara cepat dan tiba-tiba; biasanya hanya menyerang tisu lembut pada sendi.

  • Interkritikal kronik serangan gout boleh berlaku secara berulang-ulang yang dipanggil polyarticular gout. Pesakit akan berasa amat sakit, kejang dan bentuk kaki berubah . Ada juga yang mungkin menghadapi masalah kaki bengkak, merah, panas dan demam.

  • Tofus pengumpulan asid urik boleh dilihat melalui pembentukan benjolan kecil di permukaan kulit yang dipanggil tofus.Keadaan akan lebih serius, jika tofus  terlalu besar berkemungkinan  pecah dan mengeluarkan bahan seperti kapur.


Bagi mereka yang mengalami penyakit gout, Vivix adalah salah satu supplemen yang boleh membantu mengatasi masalah gout. Vivix menggalakkan pembentukan baru penjana tenaga (mitochondria) untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel bagi  melindungi dan memperbaiki DNA daripada serangan radikal bebas. Kita tahu punca gout adalah kerana pengumpulan asid urik yang tinggi menyebabkan  ia menyerang sendi. Vivix dapat  membuang  asid urik  yang berkumpul didalam sendi dan juga bertindak sebagai anti oksidan yang  dapat  merendahkan paras asid urik dalam badan.


Hanya sesudu teh dalam sehari  anda sendiri akan  rasai perbezaannya...Jika di bandingkan dengan rawatan atau special treatment di luar sana yang berharga beribu2 . Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan.


Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik. 
Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : ila_cute28@yahoo.com 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...