Monday, May 16, 2016

RAWATI PENYAKIT TIROID DENGAN VIVIX
Entry saya hari ini adalah tentang penyakit tiroid. Untuk pengetahuan semua penyakit tiroid ini terjadi kerana akibat gangguan atau masalah yang terjadi pada kelenjar tiroid. Kelenjar tiroid  ialah organ endokrin yang terletak di leher manusia. Fungsinya ialah mengeluarkan hormon tiroid. Antara hormon yang terpenting ialah Thyroxine (T4) dan Triiodothyronine (T3). Hormon-hormon ini mengawal metabolisma dalam pengeluaran tenaga. Biasanya gejala dan tanda penyakit tiroid menampakan pembengkakkan di leher.


Pembengkakan ini akan menekan saluran pernafasan dan juga menekan saluran pencernaan sehingga menyebabkan pesakitnya  menjadi sukar untuk bernafas dan juga menjadi sukar untuk menelan. Sebanyak 15% kaum wanita mengalami penyakit tiroid ini .


Terdapat 2 jenis tiroid :


Hipotiroidisme terjadi ketika kelenjar tiroid kurang aktif dan tak mampu menghasilkan hormon yang mencukupi untuk keperluan tubuh. Masalah ini boleh disebabkan kecacatan sejak lahir, pembedahan kelenjar tiroid atau benjolan.


Hipertiroidisme berlaku disebabkan kelenjar tiroid terlalu aktif dan menghasilkan hormon melebihi daripada yang diperlukankan tubuh. Penyebab paling biasa hipertiroidisme adalah penyakit autoimun, benjolan, dan pengambilan sodium yang berlebihan.


Vivix adalah supplemen yang terbaik bagi mengatasi masalah penyakit Tiroid.Bagaimana Vivix boleh membantu?? RESVERATROL  adalah bahan utama yang terkandung didalam Vivix yang bertindak ke atas DNA bagi memperbaiki dari peringkat sel  dan ia juga memberikan tenaga dan memulihkan imun badan serta mengatasi masalah keseluruhan yang biasa dialami oleh pesakit tiroid.


Hanya sesudu teh dalam sehari  anda sendiri akan  rasai perbezaannya...Jika di bandingkan dengan rawatan atau special treatment di luar sana yang berharga beribu2 . Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan.

Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.


Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : 
ila_cute28@yahoo.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...