Friday, May 27, 2016

RAWATI DARAH TINGGI DENGAN VIVIX

Stress.. stress… stress..Rilekslah jangan stress stress nanti naik tekanan darah tinggi kang..hehe.. Entri hari ini saya nak share dengan anda tentang Tekanan darah tinggi. Apakah tekanan darah tinggi itu??

Ok tekanan darah tinggi atau dikenali sebagai Hypertension berlaku apabila tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik. Tekanan darah tinggi boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, sakit buah pinggang dan juga strok. Pesakit yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan tekanan darah tinggi.

Tekanan darah biasanya diukur seperti berikut - 120 /80 mmHg. Tekanan atas (120) menunjukkan tekanan ke atas pembuluh arteri akibat denyutan jantung. . Ia dipanggil tekanan sistolik. Tekanan bawah (80) menunjukkan tekanan semasa jantung berehat di antara pengepaman. Ia dipanggil tekanan diastolik. Masa yang paling baik untuk mengukur tekanan darah adalah semasa anda rehat dan dalam keadaan duduk atau baring.

Menurut kajian penyakit vaskular otak adalah punca tekanan darah tinggi, bukannya penyakit vaskular pada jantung seperti yang dipercayai sebelum ini. Protein yang terdapat pada otak yang dikenali sebagai JAM-1 didapati bertanggungjawab bagi memerangkap sel darah putih yang kemudian menyebabkan keradangan dan menghalang aliran darah, mendorong kepada kekurangan bekalan darah pada otak yang kemudian mengawal tekanan darah dalam badan. Tekanan darah yang berlebihan boleh merosakkan pembuluh darah yang besar dan juga yang kecil contohnya kerosakan pembuluh darah yang besar adalah seperti strok dan serangan jantung. Manakala contoh kerosakan pembuluh darah yang kecil ialah kegagalan buah pinggang dan gangguan penglihatan disebabkan kerosakan mata

Untuk pengetahuan anda sistem peredaran darah di dalam badan tugasnya membekalkan nutrien penting serta oksigen ke semua sel-sel dan organ-organ dalam badan kita. Proses ini adalah penting bagi menyingkirkan bahan buangan dan karbon dioksida. Degupan jantung mewujudkan tekanan yang menolak darah melalui arteri dan vena anda dan apabila tekanan darah anda meningkat secara mendadak tanpa dikawal, kerosakan akan berlaku dengan mengganggu sistem pengepaman darah ke seluruh tubuh, seterusnya menyebabkan regangan pada dinding arteri yang boleh membunuh anda dengan secara senyap. Dianggarkan kira-kira 1 daripada 3 orang dewasa akan mengalami tekanan darah tinggi.

Punca Tekanan Darah tinggi biasanya kerana:

  • Penyempitan arteri serta isi padu darah yang lebih dari normal, denyutan jantung yang pantas atau lebih kuat dari sepatutnya.
  • Peningkatan tekanan terhadap dinding arteri. kemudiannya mengalir ke otak.
  • Arteri kecil tersumbat kerana ada darah beku boleh mengakibatkan strok.
  • Lemah pada salur darah dan mengalami kebocoran pada salur darah.

Tekanan darah tinggi boleh dinormalkan dengan cara semulajadi iaitu dengan mengamalkan cara hidup yang sihat, hindari stress dan juga mengambil makanan secara seimbang terutama dalam mengurangkan minyak dan garam. Jika anda mengalami tekanan darah tinggi, dapatkan pemeriksaan doktor untuk pemeriksaan lanjut. Selain daripada itu, anda boleh berikhtiar dengan Vivix bagi membantu mempercepatkan proses pemulihan tekanan darah tinggi anda kepada keadaan normal.


Vivix adalah supplemen berasaskan bahan semulajadi yang terbaik dalam menanggani tekanan darah tinggi. Vivix terdiri dari ramuan seperti Carrot purple, Anggur muscadine, Elderberry dan Polyganum Cuspidatum yang tinggi antioksida. Selain itu ia kaya dengan resveratrol sangat-sangat baik dalam membantu mengurangkan, mencegah dan menormalkan tekanan darah tinggi. 


Resveratrol bertindak dalam menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL. Memainkan peranan sebagai pembersih pembuluh darah dalam membantu menurunkan kepekatan darah serta mencegah terbentuknya pembekuan darah.


Resveratrol juga mencegah terbentuknya keradangan pada pembuluh darah, mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan organ tubuh badan, memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah jantung.

Jadi jika anda ingin mengembalikan tekanan darah tinggi anda kembali normal bolehlah mencuba Vivix.Hanya sesudu teh dalam sehari anda sendiri akan rasai perbezaannya...Jika di bandingkan dengan rawatan atau special treatment di luar sana yang berharga beribu2 . Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan.


Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.


Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : 
ila_cute28@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...