Saturday, May 14, 2016

RAMUAN SEJATI SEMULAJADI VIVIX


Entri kali ini saya ingin mengenalkan anda dengan lebih dekat tentang ramuan sejati semulajadi VIVIX yang pasti anda pasti teruja apabila mengetahuinya.

 

 

  • Anggur mucadine ini adalah anggur yang sunggah istimewa kerana ia mempunyai lebih satu kromosom di mana ahli sains percaya dapat mengukuhkan profil polyhenolnya dan amat bermanfaat kepada kesihatan. Mengandungi juga asid ellagik yang mempunyai kepekatan phyto-nutrient yang tidak ada didalam kandungan anggur yang lain dan telah menunjukkan mempunyai cirri –ciri yang dapat menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Ekstrak dari anggur muscadine adalah amat bermutu tinggi dengan menunjukkan aktiviti biologinya tinggi dalam membasmi untuk anti penuaan.

  • Purple carrot atau lobak unggu ia adalah sumber terbaik yang mengandungi anthocyanins. Anthocyanins adalah antioksida yang tinggi terkandung didalam lobak juga mempamerkan aktiviti anti radang , anti microbial dan anti- carcinogen. Melindungi salur darah, platelet dan lipoprotein yang mengurangkan risiko penyakit koronari jantung. Asid kologenik juga terkandung didalam lobak ini , fungsi  ia bertanggungjawab mengurangkan risiko diabetes. Purple carrot juga mengandungi vitamin A.

  • Elderberry adalah berkesan dalam mengubati simptom flu terutamanya sekali influenza. Ia mengandungi favonoids , mempunyai ciri antioksidan yang kuat bagi mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Elderberry sangat kaya juga dengan antchocyanin yang memberi kesan anti radang mengurangkan sakit otot, demam dan selsema atau influenza. Kaya dengan Vitamin A, B, C dan nutrient asid amino, carotenoid  dan tannin. Ekstrak elderberry juga berkesan terhadap jangkitan yeast , asma,batuk , sesak hidung dan dada. Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang kolestrol LDL. Kolestrol LDL dianggap satu penyebab penyakit kardiovaskular. Memberi perlindungan juga terhadap pesakit jantung dan strok. Elderberry juga bertindak dalam mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

  • Polygonum Cuspidatum juga dikenali Knotweed jepun, tumbuhan ini berasal dari Asia yang banyak ditemui di Amerika utara dan Eropah. Polygonum adalah sumber resveratrol yang juga terkandung didalam anggur muscadine. Ia memberi manfaat kepada kesihatan dan juga digunakan supplemen anti penuaan. Kajian menunjukan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan dan mengurangkan berat badan.Supplemen yang mengandungi resveratrol mungkin akan memanjangkan usia kita dan memperbaiki kesihatan serta juga dapat mengekalkan kesihatan.. Insyaallah ..

Anda berminat dan  ingin mendapatkan VIVIX dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp 
Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : ila_cute28@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...