Friday, May 20, 2016

PENYAKIT ALZHEIMER DAN VIVIX


Alzheimer atau dikenali sebagai alz-zhai-me, merupakan sejenis penyakit  yang berkait rapat dengan penurunan fungsi sel saraf atau neuron otak  yang kompleks dan progresif. Penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit tetapi ia adalah penyakit yang dalam keadaan di mana daya ingatannya   merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri. Ia juga dikenali sebagai penyakit  `nyanyuk' dan ia bukan sekadar satu proses penuaan tetapi ia adalah sejenis masalah kesihatan perlu diberikan perhatian.

Alzheimer tergolong dalam penyakit yang melemahkan ciri pertuturan, kewarasan, ingatan, pertimbangan, perubahan personaliti dan tingkah laku yang tidak terkawal. Keadaan ini amat membebankan bukan saja kepada si penghidapnya, malah ahli keluarga terpaksa memberi perhatian yang lebih kepada pesakit.


Penyakit Alzheimer boleh  menurunkan fungsi memori boleh menjejaskan fungsi intelektual dan sosial penghidapnya. Hingga kini, punca sebenar penyakit ini tidak diketahui. Tetapi, ia bukanlah disebabkan penuaan dan Alzheimer bukanlah penyakit  yang menular tetapi merupakan sejenis sindrom sel-sel otak tampak mengerut dan mengecil. Bagaimanapun, saintis berpendapat, ia dikaitkan dengan pembentukan dan perubahan pada sel-sel saraf yang normal menjadi serat.

Gejala Penyakit Alzheimer
 • Bermasalah ketika berfikir secara waras
 • Keadaan sikap seperti kebudakan/keanakan.
 • Percakapan yang merapu dan susah untuk kita fahami.
 • Hilang kemampuan melakukan rutin hidup.
 • Susah dan tidak mengingati tugas biasa yang dilakukan.
 • Sikap diri atau keperibadiannya berubah.
 • Bercakap seorang diri/ bermonolog 


Vivix supplemen semulajadi yang membantu pesakit Alzheimer dengan kandungan Resveratrolnya yang berfungsi membantu dalam pemeliharaan sel sel penuaan sellular. Resveratrol ia sejenis polifenol yang dikenali sebagai phytoalexin yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk mempertahankan diri dari serangan penyakit Alzheimer dan lain lain penyakit kronik.

Penyakit Alzheimer kita tahu bahawa sel saraf atau neuron otak akan terjejas dalam sistem tubuh. Dalam kes Alzheimer ini, sel neuron merupakan sel asas kepada sistem saraf. Apabila neuron mula rosak, ia akan gagal menghantar isyarat dari otak ke seluruh tubuh sekaligus mengakibatkan individu Alzheimer lambat respons terhadap sesuatu dan menghadapi kesukaran untuk mengingat. Jadi disini tugasVivix akan memulih dan melindungi tubuh hingga ke peringkat sel untuk mencegah penyakit Alzheimer dari terus menyerang sel saraf atau neuron otak dari rosak.

Seperti yang kita maklum, setiap sel tubuh pula mempunyai DNA. Bagi mereka yang mempunyai alzheimer ini, berkemungkinan DNA sel saraf mereka telah pun rosak dan terjejas akibat terdedah kepada serangan radikal bebas maka dengan Vivix iaitu yang terdiri dari Resveratrol berfungsi membantu mengaktifkan kembali sel sel tubuh badan.
Vivix juga satu keunggulan Shaklee ini kerana ia juga melindungi sel tubuh daripada diserang radikal bebas penyebab pelbagai penyakit termasuklah seperti barah, jantung, asma dan lain lain lagi..Selain itu, ujian klinikal oleh saintis Shaklee juga membuktikan Vivix bertindakbalas melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel-sel badan.
\
  
  " Hanya sesudu teh dalam sehari  anda sendiri akan  rasai perbezaannya...Jika di bandingkan dengan rawatan atau special treatment di luar sana yang berharga beribu2 . Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan."Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.
Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : ila_cute28@yahoo.com


2 comments:

 1. Vivix memang terbaik untuk kesihatan yang menyeluruh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tu, kalau kita tahu apa khasiat Vivix tu pasti kita membuak buak nak try..

   Delete

Terima Kasih daun keladi
Kalau sudi comment lah lagi
♥mama iskhandar♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...