Monday, May 2, 2016

KENALI KANDUNGAN UNIK DALAM VIVIX

Merah  anggur  bergaya gah seanggun khasiatnya itulah Vivix  minuman campuran botani revolusi terbaru di dalam dunia pemakanan perubatan.Bahan-bahannya yang  terdiri dari campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi yang amat berguna dalam sistem badan kita.

Bahan bahan yang terkandung di dalam Vivix

1. Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)

Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan. 

Selain itu polygonum cuspidatum juga mencipta  warna hitam kepada ramuan vivix menjadikan ia pekat dan gelap memberikan keistimewaan yang tiada pada supplemen yang lain. 

Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic  (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal. 

 2. Muscadine Grape. 

Muscadine Grape ialah satu spesies anggur yang sangat unik kerana ia mengandungi lebih 1 (satu) kromosom  dari tumbuhan biasa, iaitu 20 kromosom  dan mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Selain itu  sepsis anggur ini adalah  yang paling kaya dengan POLIFENOL, satu bahan penting yang sangat baik untuk kesihatan terutamanya untuk pencegahan kanser dan saiznya  juga unik sebesar BOLA GOLF.

Muscadine Grape juga mempunyai Asid Ellagik yang tinggi yang membantu untuk menghentikan tindakan kimia penyebab kanser. Ia mempunyai sifat anti-mikrob dan anti-virus.

 3. Purple Carrot

Purple carrot dikatakan mengandungi 50% lebih tinggi beta-kerotin berbanding lobak biasa. Ia juga mengandungi tinggi antioksida dan Vitamin A.

Purple carrot juga dikatakan mampu mencegah penyumbatan pembuluh darah (Artersklerosis) yg mengakibatkan penyakit seperti stroke dan penyakit jantung. Selain itu khasiat anti karsinogen yg dimiliki oleh purple carrot juga sgt membantu untuk tubuh kita melawan kewujudan sel kanser.

Mengandungi juga  vitamin B, C dan E yang menjadikan  purple carrot  antara botanikal yang bernilai tinggi dalam bidang kesihatan.

    4. European Elderberry (Sambucus Niagara

Sejenis gugusan buah berry yang berwarga gelap kehitaman  kaya dengan vitamin A, B, C asid amino, karatenoid dan flavanoid. Bahan kandungan yang terdapat didalam elderberry adalah sangat baik serta berkesan kepada sistem imun, kesihatan kardiovaskular dan juga amat bagus merendahkan paras kolesterol dalam darah. 

Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit  jantung.

 

Terbukti bahan –bahan yang terkandung di dalam VIVIX adalah unik dan amat berkhasiat. Jadi apa tunggu lagi mari lah bersama-sama kita merasai sendiri  khasiat yang tersembunyi didalam VIVIX tanpa rasa ragu ragu...
  

-----> Perhatian - Vivix tidak sesuai untuk ibu hamil, menyusu dan mereka yang berumur bawah 18 tahun.<----

Produk ini bukan bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.

Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : 
ila_cute28@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...