Wednesday, May 18, 2016

CARAS KOLESTROL DENGAN VIVIX

Caras kolestrol dengan Vivix.Apakah??? maksud saya hapuskan kolestrol dengan Vivix. Bukan caras orang ye..hehe..Ok entry kali ini saya ingin share tentang Kolestrol. Kolesterol ialah satu bahan yang lekit seperti lemak yang terdapat di dalam darah dan disetiap sel dalam badan tubuh badan. 

 

Ia penting juga bagi kesihatan kita untuk membentuk tisu dan hormon yang tertentu didalam badan. Bagaimanapun, sekiranya paras kolesterol dalam darah terlalu tinggi boleh menjadi bahaya dan kemungkinan anda menghadapi risiko penyakit jantung atau strok.

Terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah kita:

Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. Lazimnya ia dikenali sebagai ‘kolesterol tidak baik’

Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol ‘baik’ dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan

Tahap kolestrol yang tinggi dan tidak terkawal mampu menjadi plak menempel pada dinding arteri salur darah kita.  Sekiranya tidak di ambil peduli , kolestrol  mampu mengancam nyawa.

Tanda-tanda awal sekiranya tubuh badan kita mengandungi  tahap kolestrol yang tinggi seperti sakit dada,pening , masalah pernafasan,denyutan jantung tidak tetap, berpeluh dingin, loya, muntah-muntah ,ketidakhadaman yang kerap dan rasa kebimbangan melampau. Kebanyakan kita tidak sedar akan tanda-tanda ini. Oleh itu,sebaik baiknya kita perlulah melakukan ujian saringan kesihatan sekurang-kurangnya 5 tahun sekali selepas usia mencecah 20 tahun. 

Sumber makanan yang boleh menurunkan tahap  kolestrol seperti: 

  • Minyak zaitun,
  • Minyak kacang, zaitun
  • Kacang
  • Beras perang
  • Bawang putih
  • Badam
  • Sayuran Bewarna Merah
  • Coklat gelap
  • Teh Hijau


Vivix pembantu kepada kesihatan kita bertindak menghapuskan kolestrol jahat serta mengawal tahap kolestrol. Resveratrol iaitu sejenis bahagian tumbuhan yang dipanggil  polyphenols yang mempunyai bahan antioksidan yang sangat tinggi yang mampu memelihara badan daripada kerosakan serta memberi perlindungan sel.


Apabila kita mengambil Vivix, ia akan bertindak melindungi salur darah kita dari lekitkan kolestrol, jadi salur darah sentiasa bersih dan terlindungi dari kerosakan di sekitar bahagian salur darah yang mengalami masalah kolestrol yang tinggi. Vivix juga menghalang oksidasi kolesterol LDL dalam membantu merendahkan tahap kolesterol.


Jadi bagi yang berkolestrol tinggi bolehlah mencuba Vivix kerana banyak khasiat  yang tersirat didalamnya. Hanya sesudu teh dalam sehari  anda sendiri akan  rasai perbezaannya...Jika di bandingkan dengan rawatan atau special treatment di luar sana yang berharga beribu2 . Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan.

Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.


Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Emel : 
ila_cute28@yahoo.com


2 comments:

  1. Bahaya kolestrol ni,bukan perkara biasa-biasa.Jadi apa tunggu lagi,nak jaga kesihatan cubalah Vivix.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Puan Faezah kalau boleh kita harus tanganinya sebelum terlewatkan..Kira jika kita minum Vivix mcm kita service all together inside body kita.. ; )

      Delete

Terima Kasih daun keladi
Kalau sudi comment lah lagi
♥mama iskhandar♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...