Wednesday, May 25, 2016

AMBOI TAK PADAN KECIL MOLEK TAPI KHASIATNYA BUKAN MAIN..


Amboi tak padan kecil molek tapi khasiatnya bukan main  hebat itulah Elderberry  yang tumbuh asalnya dari Eropah dan Asia Barat telah disenaraikan dalam CRC Handbook of Medicinal Herbs seawal tahun 1985 dan telah juga disenaraikan dalam rujukan Dadah Nursing tahun 2000 untuk penyakit  selesema, jangkitan yis, hidung dan kesesakan dada serta demam alergi. 

Elderberry  mengandungi antosianin bagi meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines.  Cytokines sejenis protein yang unik bertindak sebagai utusan dalam sistem imun bagi membantu mengawal tindak balas imun, dengan itu membantu mempertahankan tubuh daripada penyakit.  Selain itu elderberry mempunyai tinggi antioksidan daripada vitamin E atau vitamin C. Ekstrak Elderberry  juga dapat mengurangkan pengoksidaan lipoprotein berketumpatan rendah kolesterol (LDL).

Manfaat Elderberry dan khasiatnya:

  • Berkesanannya dalam mengubati jangkitan virus dan flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung, dada dan diabetes termasuk influenza B.
  • Mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, bagi melawan jangkitan virus dan bakteria.

  • Sebatian yang dikenali sebagai antosianin, yang memberi kesan sistem imum dan anti-radang.
  • Mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.
  • Bukan saja kaya dengan  antioksidan, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin.
  • Merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular
  • Mencegah atau memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk, strok dan serangan sakit jantung.
  • Mengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Walaupun kecil bentuknya tapi khasiatnya hebat dan dengan kehebatannya juga bahannya menjadi salah satu ramuan Vivix yang terbaik. Ramuan dan khasiat yang ada pada Elderberry menjadikan Vivix mantap dan hebat bersama-sama ramuan semulajadi yang lain seperti

1. Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)

2. Muscadine Grape.

3. Purple Carrot

 

Jadi anda boleh mencuba hanya sesudu teh Vivix dalam sehari anda akan lihat merubah tahap kesihatan anda. Choice in your hand uolss dan anda akan rasai perbezaannya apabila mengamalkannya. Insyaallah..kita berusaha Allah swt yang menentukan.

 
 Kembali sihat seperti dulu suci, selamat, semulajadi, saintifik, & sinergistik.


Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:
Ila Idris (Mama Iskh)
sms/whatsApp: 012-3779685
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...