Tuesday, May 3, 2016

ABG JAN SIHAT CIK BODY PUN SIHAT???


Hah ini bukan nak cerita tentang kisah percintaan tau tapi cerita tentang Abg  Jan a.k.a Jantung dan Cik Body a.k.a badan. Huhu...Di anggarkan 45% hingga 75% rakyat Malaysia akan diserangi penyakit jantung atau dikenali koronari  jantung (CHD) kronik. Mengikut kajian pertubuhan kesihatan sedunia (WHO) satu pertiga dari kematian manusia adalah berpunca dari penyakit jantung.

Takutkan bila kita fikir fikirkan kerana sakit jantung  tidak mengenal mangsa dan ia  berkait rapat dengan  cara gaya hidup seseorang itu. Penyakit jantung juga berkait rapat dengan kolestrol. Jika seseorang itu mempunyai kolestrol yang tinggi  maka boleh  menyebabkan penyumbatan  pembuluh darah  , darah tidak berjalan lancar dengan itu  tidak dapat  membekalkan darah dan  oksigen  yang cukup untuk  jantung. Amat bahaya keadaan ini  jika darah dan oksigen tidak sampai ke jantung  , risikonya adalah  serangan jantung (heart attack).

Jadi bak kata orang tua tua mencegah lebih baik dari mengubati. Betul tak??? It’s true...
Pencegahan penyakit jantung boleh dilakukan dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat seperti  bersenam, mengawal pemakanan , makan secara seimbang dan beriadah. Selain mengamalkan  gaya hidup yang sihat kita juga boleh mengambil supplemen yang baik untuk jantung supaya jantung kita sentiasa dalam keadaan sihat.

Vivix adalah supplemen terbaik  atau tonik ajaib dari Shaklee  berbentuk cecair  merah hati  yang baik untuk kesihatan jantung kita. Mengandungi  bahan bahan semulajadi yang unik , bersih dan selamat digunakan tanpa was was. Di jamin halal dan terkawal..

Kandungan Vivix terdiri dari 4 bahan semulajadi
 
Bagaimana  VIVIX  mencegah berlakunya  serangan jantung :

  • RESVERATROL  berfungsi sebagai  DNA pembaikan yang bertujuan menyekat  sekatan kalori. Manfaat sekatan kalori adalah  dapat mengawal kalori yang tinggi seperti berdiet tanpa berlapar tapi dapat mengawal kalori.
  • POLIFENOL bertindak sebagai menghalang virus yang berbahaya masuk kedalam tubuh  , bersifat  anti oksidan untuk  mengawal kolestrol ,tekanan darah , meningkatkan tenaga tubuh badan serta dapat mengawal berat badan.
  • ANTOCIANIN bertindak sebagai anti radang, dan  anti mikrob yang sangat baik untuk kesihatan saluran darah , platlet serta lipoprotein bagi mengurangkan risiko atau menghalang  penyakit jantung.
  • FLAVONOIDS sumber anti oksidan juga berfungsi mengukuhkan sistem imunisasi tubuh badan.
  • VITAMIN  A,B,C  bertindak sebagai menguatkan lagi sistem imunisasi badan bagi tujuan merendahkan kadar kolestrol untuk tujuan perlindungan dari penyakit kardiovaskular. 
     
Ramai yang telah mencuba anda bila lagi, rasai khasiat  yang ada didalam cecair merah pekat iaitu VIVIX.
Klik disini ingin tahu: JANTUNG BERDENYUT SIHAT KERANA BANTUAN OMEGA GUARD. BENARKAH???


Anda berminat dan  ingin mendapatkan VIVIX dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp.

Hubungi Ila Idris/Mama Iskhandar  
 Email: ila_cute28@yahoo.com


Consultation Free


Info-info Produk Shaklee


Cara pengambilan vitamin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...