Saturday, November 1, 2014

ZINC COMPLEX DAN KEBAIKANNYA

Zinc Complex  dan Kebaikannya
Dirumus dari glukonot semulajadi yang bergabung dengan  nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa bagi mengahasilkan Zinc yang mudah diserap oleh tubuh badan. Zinc sesuai diambil dalam masa waktu yang panjang. Ia berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadminum dan plumbum dalam tubuh. Zink juga  didapati dalam sel-sel di seluruh badan. Ia membantu sistem imunisasi melawan dan menyerang balik bakteria dan virus tidak baik. Badan memerlukan zink untuk membentuk protein dan DNA ,bahan genetik dalam semua sel-sel dalam tubuh badan.

Kekurangan zink boleh dapat dilihat dari tompok putih dikuku jari- jemari anda. Tanda tersebut  tandanya badan kita kekurangan zat zink. Kekurangan zat zink akan menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkak prostat, anemia, lemah penglihatan atau  hilang daya penglihatan.Sumber makanan yang boleh diambil kaya dengan zink adalah seperti daging,makanan laut,produk tenusu,kekacang dan bijirin.


10 Kebaikan yang ada di dalam Zinc Complex Shaklee

1.     Mengaktifkan 200 jenis enzim
Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA, dan Protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam badan untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.
 
2.   Membentuk Kolagen
Zinc membantu pembentukan kolagen dan protein untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
 
3.   Memperbaiki Diabeties
Zinc membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki Diabeties.

4.   Mempertingkatkan Sistem Imun
Membantu pengeluaran kelenjar thrymus. Kelenjar thrymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 
5.    Mempercepatkan Pemulihan Luka
Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.
 
6.   Memperbaiki masalah Prostat
Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
 
7.    Kemampuan Seks Lelaki
Pengambilan Zinc untuk jangkamasa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 
8.   Ovulasi Wanita
Wanita memerlukan Zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.
 
9.   Memperbaiki Radang Kulit
Kajian menunjukkan pengambilan Zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulitseperti akne dan jerawat.

10.   Mengekalkan Deria bau
Dapat mengekalkan deria bau yang sihat dan sensetif ( rasa dan bau).


Jadi anda berminat dan  ingin mendapatkan Zinc Complex dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp / facebook

Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  
 PM: www.facebook.com/messages/mamaiskhvitamin
 Blog: http://www.mamaiskhvitamin.blogspot.com/
 Email: ila_cute28@yahoo.com

Consultation Free
Info-info Produk Shaklee
Cara pengambilan vitamin

♥♥♥♥♥"INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK♥♥♥♥♥ 

3 comments:

Terima Kasih daun keladi
Kalau sudi comment lah lagi
♥mama iskhandar♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...