Wednesday, November 5, 2014

REDAKAN SELSEMA BATUK BAYI ANDA DENGAN GARLIC STOKING.

Redakan selsema batuk bayi anda dengan Garlic stoking

Hari ini saya nak share macam bagaimana  nak meredakan selsema batuk  anak kita dengan cara yang simple dan mudah. Caranya dengan membuat  Garlic Stoking @ Stoking Bawang putih. Senang sahaja nak buat Garlic stoking ne. Garlic stoking memang saya buat kat anak saya Iskhandar bila dia selsema batuk. Memang praktikal penggunaannya.


Bahan – bahan:
 • Bawang putih (Garlic)
 • Minyak Masak/Minyak zaiton
 • Stoking

Cara membuatnya :

Bakar seulas atau 2 ulas bawang putih , kemudian hancurkan bawang putih yang telah dibakar bersama minyak masak/minyak zaiton.Ambil  stocking dan masukan bawang putih yang telah dicampur dengan minyak tadi  kedalam stoking. So siaplah Garlic stocking , senangkan.

Cara guna garlic stocking, just sarungkan dikaki anak anda masa mereka tidur. Garlic stocking ini  sangat baik utk paru-paru. Ia juga akan melawan bakteria dan virus dan pada masa yg sama juga meningkatkan imun badan sewaktu batuk selsema dan dapat meredakannya sehingga baik. Insyaallah..Khasiat Garlic/Bawang putih :

 • Bawang putih membantu saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi mengelakkan risiko darah tinggi dan strok kerana ia akan merangsang penghasilan nitric oxide pada dinding saluran darah.
 • Bawang putih kaya dengan bahan antioksida seperti Selenium yang membantu mengurangkan radikal bebas di dalam darah yang akan membantu mengurangkan risiko mendapat kanser.
 • Bawang putih mengandungi Allicin yang bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob dan berfungsi untuk mengatasi masalah jangkitan perut, jangkitan influenza dan sebagainya.
 • Bawang putih mempunyai bahan anti inflammatory (anti keradangan) yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan keradangan pada artritis sendi seperti rheumatoid atau pun osteoarthritis.
 • Bawang putih amat baik untuk pesakit yang menghidap masalah tiroid kerana bawang putih mempunyai kandungan iodin yang tinggi.
 • Bawang putih membantu proses pencernaan di dalam saluran makanan kerana ia akan merembeskan asid gastrik pada lapisan perut.
 • Pengambilan bawang putih sebanyak 2 hingga 3 biji sehari selama tiga minggu akan meningkatkan sistem pertahanan badan (immune system) kerana aktiviti sel darah putih akan meningkat untuk melawan jangkitan dan tumor.
 • Bawang putih dapat membantu menurunkan kolesterol di dalam saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung.


Anda berminat dan  ingin mendapatkan Produk/Supplemen dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp / facebook


Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  
 PM: www.facebook.com/messages/mamaiskhvitamin
 Blog: http://www.mamaiskhvitamin.blogspot.com/
 Email: ila_cute28@yahoo.com

Consultation Free
Info-info Produk Shaklee
Cara pengambilan vitamin

♥♥♥♥♥"INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK♥♥♥♥♥ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...