Monday, November 10, 2014

PETUA MENGATASI MASALAH BAU KETIAK

Petua mengatasi masalah ketiak berbau.
























Pok Pok Pok Bujang lapok
Poket kosong hai penuh habuk
Tak da nasi pakai cencaluk
Sampai kini terlupa cebok

La la la la la la la

Jalan yang mana hai tolonglah tunjuk
Jalan lurus ai jalan belok-belok
Aku dah penat terbatuk-batuk
Bau asem hai ketiak siapa busuk


Hehehe ok sebenarnya saya bukan nak nyanyi lagu bujang lapok tapi saya suka yang last sekali lirik lagu tu.. Bau  asem hai  ketiak siapa busuk. hehe..Ada kaitan tau lirik lagu dengan apa yang saya nak share iaitu bagaimana menghilangkan bau ketiak.  Ada beberapa petua yang anda boleh  anda  buat jika ada masalah ketiak berbau masam :

Limau Nipis
Perahan limau nipis dalam dua bijik . Pastu korang campur dengan kapur sirih yang opah-opah selalu makan dengan buah pinang tu.Gaul semua benda alah tu, sapu kat ketiak sampai sebati dan biar selama 15 minit or lebih. Lepas tu bilas dengan air. buat seminggu 3 kali, insyaallah mujarab.

Kunyit
Ambik dalam lima ke tujuh ketul kunyit. Kisar dengan air kapur. lepas dah kisar korang lumur seluruh kawasan ketiak   biar dalam setengah jam, lagi lama lagi bagus. Lepas dah kering & nampak merekah-rekah tu, baru bilas dengan air. Untuk kesan berganda, campur kunyit tersebut dengan bedak sejuk. 


Bunga Cengkih
Rendam  secekak bunga cengkih dengan air panas sampai kembang lepas dah kembang tu jangan terus sapu masa air tengah menggelegak tu, kang tak pasal-pasal menggelupur.  Tunggu air tu suam dulu, baru sapu kat ketiak. Amalkan selalu insyaallah berkesan

Selamat mencuba ucapkan selamat tinggal pada bau ketiak yang masam..

Anda berminat dan  ingin mendapatkan Produk/Supplemen dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp / facebook


Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  

 Email: ila_cute28@yahoo.com

Consultation Free
Info-info Produk Shaklee
Cara pengambilan vitamin

♥♥♥♥♥"INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK♥♥♥♥♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...