Thursday, November 27, 2014

5 TIP CARA MENURUNKAN BERAT BADAN.

Tip 5 cara menurunkan berat badan.

Assalammuaalaikum semua, berikut adalah merupakan Tip 5 cara menurunkan berat badan yang ingin saya sharekan kepada anada semua. Cara ini boleh digunakan pakai bagi menurunkan berat badan dengan sihat dan ideal. Insyaallah.

1.Mengunyah perlahan makanan

Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.


2.Kurangkan makan yang tidak sihat.

Mengambil makanan yang tidak sihat dalam kuantiti sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.


3.Kurangan pengambilan nasi

Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur- sayuran untuk menghilangkan rasa lapar.


4.Katakan tidak pada makan lewat
malam

Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur.


5.Ganti buah /air kosong jika lapar.

Anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.

 Anda mungkin meminati Set basic kurus Shaklee
 Anda mungkin meminati : Benefit menjadi ahli shaklee

Anda berminat dan  ingin mendapatkan Produk/Supplemen dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp / facebook


 Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  
 Email: ila_cute28@yahoo.com

Consultation Free
Info-info Produk Shaklee
Cara pengambilan vitamin
  
♥♥♥♥♥INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK♥♥♥♥♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...