Monday, October 13, 2014

Sustained Release Vita C mengurangkan simptom selsema.


Hak cunn hak cunn selsema sememangnya perkara yang paling saya benci. I hate flu.Kalau selsema asyiklah nak mengelap hingus dengan bersinnya lagi memang tak selesa tu. Oh no..rimaskan..Tapi semenjak mengamalkan Sustained Release Vita C 1 biji sehari Alhamdulilah saya dah tidak selalu selsema , kalau selsema pun tidaklah seteruk sebelum saya mengambil Sustained Release Vita C. Kalau tidak meleleh lelehla hingus.hehe. 

Bagaimana Sustained Release Vita C  dapat membantu tubuh badan kita dari mengurangkan simptom selsema. Ia adalah dengan membina semula sistem imunisasi dalam badan tubuh badan kita dan  membantu membina sel darah merah yang sihat bagi penyerapan zat besi yang lebih baik dalam  menentang bakteria  dan kuman apabila terkena selsema. Untuk pengetahuan anda juga  Sustained Release Vita C tidak akan serta merta menyembuhkan risiko jangkitan selsema akan tetapi pengambilan yang berterusan serta teratur akan membantu penyembuhan selsema supaya tidak menjadi begitu teruk....

Sustained Release Vita C juga di kenali sebagai ascorbic iaitu sejenis nutrien yang sangat senang larut dalam air. Ia juga merupakan salah satu antioksidan yang menghalang kerosakan yang di sebabkan radikal bebas. Setiap satu tablet Sustained Release Vita C 500mg bersamaan dengan 7 1/2 biji oren. Dos yang diperlukan didalam tubuh badan kita adalah sebanyak 500 mg bagi mencapai tahap kesihatan yang baik. Insyaallah...Jadi pengambilan 1 tablet sehari pun sudah mencukupi , jangan terlebih dos ye.


Terdapat 2 jenis Vita C yang di keluarkan oleh pihak Shaklee :






- Sesuai untuk orang dewasa sehingga ke warga tua.







2. Chewable Vita C 
- Khas untuk kanak-kanak berusia setahun keatas






Peringatan :  Sustained Release Vita Ctidak sesuai diambil oleh kanak-kanak ini kerana dos tablet tidak sesuai untuk kanak-kanak. Ingat tu ye.. 

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau sebarang  penyakit

Jika ingin merasai khasiat 7 1/2 bijioren anda boleh pm saya.


VITA C
Anda berminat dan  ingin mendapatkan Vita - C Shakledari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp / facebook



Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  
 Email: ila_cute28@yahoo.com

Consultation Free
Info-info Produk Shaklee
Cara pengambilan vitamin


Anda mungkin meminati : Benefit menjadi ahli shaklee

♥♥♥♥♥"INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK♥♥♥♥♥ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...