Friday, October 24, 2014

SET KESUBURAN SHAKLEE (SUAMI ISTERI)

Set Kesuburan  Shaklee (Suami & Isteri)

Sebagai pasang yang sudah berkahwin ,anak adalah target utama. Tidak semua pasangan yang bernasib baik mendapat anak.Semuanya telah ditentukan oleh Allah SWT,  rezeki masing-masing. Akan tetapi Allah SWT tidak mengubah nasib jika kita tidak berusaha. Manalah tahu rezeki  tidak terjangka akan diberi oleh Allah SWT kepada kita. Jika kita telah berusaha akan tetapi masih tiada hasil mungkin Allah SWT ada sesuatu yang lebih baik untuk kita. Perlulah kita sentiasa bersangka baik kepada Allah swt. Sesungguhnya Allah swt maha mengetahui segalanya.

Pertama sekali untuk memiliki anak kita perlu tingkatkan tahap kesuburan. Bagaimana kita hendak tingkatkan tahap kesuburan kita:
 • Amalkan gaya hidup yang sihat. Kedua-dua pasangan perlu mengelakkan tabiat merokok atau makan berlebihan dan cuba bersenam sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

 • Melakukan hubungan seks sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Ini kirabuat exercise jugaklah ini. Cubalah posisi berlainan untuk mengelakkan rasa kebosanan..Tidak ada bukti scientific yang menunjukkan posisi seks tertentu yang akan meningkatkan kadar kehamilan.

 • Diet seimbang ,lebihkan memakan makanan yang berserat, sayur-sayuran dan buah-buahan yang berwarna-warni (kuning ,oren atau merah). Pastikan juga anda memakan makanan yang mengandungi protein dan kalsium.
   
 • Memulakan mengamalkan vitamin folic acid sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum hamil. Folic acid boleh membantu meningkatkan kesuburan anda dan juga kurangkan risiko kecacatan tulang belakang bayi.

 • Ketahuilah waktu subur anda. Ini bersesuaian bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang teratur. Untuk meningkatkan peluang untuk mengandung, pasangan digalakkan melakukan hubungan seksual semasa waktu subur. Akan tetapi, ini mungkin akan menyebabkan stress di kalangan pasangan yang mencuba. Ole hitu, doktor selalu menasihatkan pasangan agar melakukan hubungan seks dua ketiga kali seminggu sahaja.

 • Elakkan atau kurangkan meminum kopi atau teh. Cadangan doktor ialah untuk tukar kepada minum green tea yang mengandungi anti-oxidan yang elok untuk meningkatkan kesuburan anda.
   
 • Sentiasalah ‘keep a positive mind’ dan cuba kurangkan stress harian. Ini boleh dilakukan dengan selalu berzikir dan berdoa kepadaNya agar dikurniakan anak yang sihat, comel dan soleh.

 • Pastikan berat bersesuaian dengan ketinggian anda. Cuba kira BMI (body mass index) anda.BMI berada dalam linkungan 19 – 24 kg/mkerana sekiranya terlalu kurus atau berat badan berlebihan boleh mengurangkan kesuburan anda
  BMI =  
  Berat badan (dalam unit kg)

               
  Tinggi (dlm unit meter)


Set Wanita.

Alfalfa Complex

Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

GLA

GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yg subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut. Membantu meningkatkan kesuburan dan melegakan PMS (sindrom pra-haid)


Set Lelaki

Zinc Complex

Ini khas untuk suami. Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.


Vita E

Bagi meningkatkan kualiti sperma. Vita E sangat membantu. Menambah kiraan atau bilangan sperma. Juga tingkat kebolehan reproduktif bagi suami.


Sebagai manusia kita mestilah berusaha serta iktiar, insyaallah Allah SWT akan buka jalannya untuk kita.

“ Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya, ia mendapat pahala kebajikan yang diusahakannya dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang dilakukannya…( Al-Baqarah: 286)"


Beli secara online :

 Set Kesuburan (Suami & Isteri)


Jika berminat  ingin mendapatkan Set Kesuburan dari Shaklee boleh terus hubungi saya di talian 0123779685 / sempoi pm  terus ke whatapp/ facebook

Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  : PM: www.facebook.com/messages/mamaiskhvitamin
 Blog: http://www.mamaiskhvitamin.blogspot.com/ Email: ila_cute28@yahoo.com


♥Consultation Free
♥Info-info Produk Shaklee
♥Cara pengambilan vitamin

=======================================
"INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"
=======================================
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...