Wednesday, October 29, 2014

GARLIC SHAKLEE KOMBINASI HERBA SPEARMINT DAN ROSEMARY

Garlic Complex kombinasi herba Spearmint dan Rosemary


Bawang putih bawang merah macam cerita sinetron indon kan tapi hari ini saya  bukan nak cerita pasal bawang putih dengan bawang merah ek . Saya  nak share tentang kebaikan si bawang putih dan manfaatnya. Ok  garlic atau bawang putih (Allium sativum) merupakan sejenis tumbuhan dari keluarga Alliaceae sama seperti lain-lain jenis bawang iaitu bawang besar, bawang merah, lik , dan kucai. Bawang putih telah ditanam dan digunakan manusia semenjak beribu tahun dulu dalam perubatan dan masakan. Bawang putih seperti juga bawang merah dan bawang besar mempunyai daun dan bebawang yang berada dalam tanah yang cetek sahaja. Berbeza dengan bawang besar yang mempunyai satu bebawang, bawang putih dibentuk dari pelbagai bebawang yang membentuk satu rumpun bebawang.
Bawang putih ini mengandungi 623 kJ kalori, karbohidrat (33 g), gula (1 g), serat (2.1 g), lemak (0.5 g), protein (6.39 g), beta karotin ( 5 microgram), thiamine (vitamin B1) (0.2 microgram), riboflavin (vitamin B2) (0.11 microgram), niacin (0.7 mucrogram), asid panthitenik (0.59 microgram), Vitamin B6 (1.2535 micragram), folate (3 microgram), vitamin C (31.2 mg), kalsium (181 mg), zat besi (1.7 mg), magnesium (25 mg), fosforus (153 mg), kalium (401 mg), natrium (17 mg) dan zink (1.16 mg). Kandungan zat lain ialah seperti mangan (1.672 mg) dan selenium (14 micrograms).

Formulasi Shaklee yang unik  telah menghasilkan secara eksklusif  pada suhu bilik tanpa haba  untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif  dengan dwi teknologi mengawal bau garlic.  Dari sebatian garlic  mengekstrak 2 kombinasi herba spearmint dan rosemary  menjadi tablet  yang menggabungkan faedah antioksidan bagi memberi sokongan  mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma. Setiap 2 tablet membekalkan   1000 mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan dengan 2 ulas bawang putih segar.

Manfaat Garlic Kepada Kesihatan Tubuh
 • Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

   
 • Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkansistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,kulat, kuman, virus dan yis candida.

 • Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.
 • Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

 • Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
   
   
 • Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
 • Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

 • Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

   
   
 • Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

 • Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

   
 • Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah.
 • Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
 1. Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
 2. Perut memulas (stomach upset)
 3. Cirit-birit (Diarrhea)
 4. Bronkitis
 5. Luka-luka (infected wounds)
 6. Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada dan sistem air kencing

◘◘◘◘Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.◘◘◘◘


Anda berminat dan  ingin mendapatkan Garlic  Complex dari Shaklee yang terjamin halal , berkesan , semulajadi dan selamat boleh terus hubungi saya di talian 012-3779685 / sempoi pm  terus ke whatapp / facebook


Beli online :
Hubungi Azilah Idris/Mama Iskhandar  
 Email: ila_cute28@yahoo.com

Consultation Free
Info-info Produk Shaklee
Cara pengambilan vitamin

♥♥♥♥♥"INGIN MENJANA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE? SERTAI KAMI DENGAN MENGHUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK♥♥♥♥♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...