Sunday, May 11, 2014

Mama Iskh dan Set Penyusuan SHAKLEE

Asalammualaikum  Selamat Datang ke Blog Mama IskhSebenarnya  dah lama mama nk mencoret coret dalam blog ne akan tetapi tiada masa ,jadi ada masa yang terluang ini  mama akan gunakan sebaiknya. Sebenarnya mama nak sharing dengan anda semua tentang supplemen dari Shaklee. Mama sendiri  tak tahu apa shaklee sebelum ne.. Nak tahu mcm mana  mama boleh terjebak dengan Shaklee ne. Jeng jeng jeng ... suspen x.  Terjebaknya mama dengan shaklee  adalah semua kerana putera mama Iskhandar. Ini la putera ku Iskhandar atau panggilan manjanya Iskh.




Ceritanya bermula apabila  Iskh  berusia 4 bulan dan pada masa itu susu badan mama macam merundum sedikit. Kalau nak ikutkan  masa usia Iskh 1-3 bulan mama dapat  pam sehari 4 botol penuh tetapi masuk usinya  4 bulan, mama cuma dapat perahan tidak konsisten  3 botol atau 2 botol penuh sahaja. Hal gini  merisaukan mama kerana target mama ingin  menyusukan  Iskh sehingga berusia 6 bulan tanpa campur sebarang susu formula.. Stok tu memang ada tetapi takut tidak cukup maa. Aduh aiii..Ibu mama ada juga menyarankan mama makan lobak putih, daun turi dan segala petua telah di turunkan kepada mama bagi menambah susu tapi biasalah kesemua yang disebut ibu mama kurang suka untuk buatnya..hehehe... Nak nak makan daun turi pahit.. x mau..x mau... Jadi masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Hampas kan .hehe..  .So mama perlu take action lain  dengan mengguna khidmat  Encik google..Banyak juga  result yang Encik google bagi , mama just type “ Penambah susu badan”  dan dalam banyak2 result tu mama klik blog mummysayf.  


Satu persatu mama baca dan dari situ baru mama tahu pada itu Shaklee. So selepas membaca info yang terdapat  pada blog mummysayf . Mama memilih ingin mencuba  Set Penyusuan bajet iaitu (ESP + Alfalfa) dan terus mama menghubungi mummysayf atau dikenali Puan Fuzza Nissa. Mama menghubungi beliau dan menyatakan mama ingin membeli  set penyusuan bajet (ESP + Alfalfa). Beliau menerangkan   mengenai ESP + Alfalfa secara ringkas dan mama terus beli dengan beliau..Malas nak fikir... Puan Fuzza ada juga mengingatkan mama bukan sekadar bergantung dengan supplemen sahaja akan tetapi  mama  juga perlu mengamalkan konsep (demand and supply) baru hasil susu meriah dan maintain. Setelah sebulan mengamalkan ESP + Alfalfa serta mengamal konsep (demand and supply) susu badan kembali meriah dan mama tidak risau lagi tentang stok susu untuk Iskh.. Ini adalah pengalaman mama sendiri yang dapat mama kongsikan dan bukan rekaan tetapi adalah benar kerana mama telah mencubanya.
















Jom beli secara online
 Set Penyusuan Basic

Alhamdulilah  sekarang Iskh  dah masuk  1 tahun 7 bulan masih menyusu badan walaupun target mama 6 bulan sahaja.Happy bangat ne sebab berjaya menyusukan anak tercinta . Bukan itu sahaja mama rasa badan mama tidak cepat letih , sentiasa rasa segar bugar dan Iskh juga bertambah tambah sihat kerana mendapat nutrien serta zat yang mencukupi.Alhamdulilah sekali lagi kerana diberi kesihatan dan rezeki oleh Allah swt..Nikmat...Now  mama dah join menjadi SID (Shaklee Independent Distributor).Untuk anda yang tidak tahu Shaklee bukan sahaja menawarkan kesihatan melalui supplemen / produk mereka tetapi juga membuka ruang rezeki  menjana pendapatan . Banyak benefit  yang anda akan dapat apabila mengenali shaklee dengan lebih dekat.



 Susah ke nak daftar jadi SID ( Shaklee Independent Distributor) ne ek..

Jom lihat carta dibawah:




Mama Iskh sudah ,anda bila lagi jika berminat menjadi SID dan ingin mencuba supplemen/produk dari shaklee boleh menghubungi mama.Macam – macam ada...




=======================================
Azilah Idris / Mama Iskhandar  
Shaklee ID No : [1104621] 
 Mobile:012-3779685  
Penghantaran ke seluruh Malaysia/COD ke seluruh sekitar Ampang,KL.
=======================================
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...